top of page

7 причин пити вино щодня

Вино має багато позитивних якостей, корисних для нашого здоров'я. Особливо, якщо ви знаєте як правильно пити вино і не зловживати цим напоєм. Існують сотні досліджень багатьох світових університетів та відомих інститутів, присвячених перевагам помірного споживання вина. Ось список причин, чому випивати келих щодня - це здорова звичка.


7 причин пити вино

Захист від хвороби Альцгеймера. Антиоксидант ресвератрол демонструє сильну здатність захищати від пошкодження клітин і стримувати наслідки вікового зниження розумових здібностей.


Новий план тренувань. Хоча піднесення келиха до губ може спалити одну-дві калорії, справжню користь приносить ресвератрол, який, як було доведено, покращує фізичну працездатність і м'язову силу. Він також демонструє подібний вплив на серцево-судинну систему, як і фізичні вправи. Слід зазначити, що користь від занять спортом не слід недооцінювати, тому не поки що варто скасовувати членство в спортзалі.


Боротьба з раком. Дослідники точно не знають, як саме, але ще один активний антиоксидант у червоному вині, відомий як кверцетин, бореться з раковими клітинами, повідомляє Американське онкологічне товариство. Він допомагає викликати природну загибель клітин при певних видах раку, найчастіше при раку товстої кишки.


Джерело молодості. У порівнянні з любителями пива та горілки, люди, які вживають червоне вино, мають на 34 відсотки нижчий рівень смертності. У цьому дослідженні ресвератрол був визнаний сполукою, яка може бути відповідальною за його користь для довголіття. Хоча дослідники вважають, що будь-яка дієта, багата на поліфеноли, має здатність боротися з хронічними захворюваннями, червоне вино містить вищу концентрацію поліфенолів, ніж більшість продуктів харчування.


Щасливіше серце. Нещодавнє дослідження поділилося результатами групи з 224 добровольців, яким протягом двох років під час вечері пропонували випивати мінеральної води, або сухе біле вино, або сухе червоне вино. Після завершення дослідження науковці повідомили, що «у тих, хто вживав червоне вино, значно підвищився рівень хорошого холестерину ЛПВЩ і було більш сприятливе співвідношення холестерину порівняно з групою, яка пила воду».


Краще сексуальне життя. Червоне вино збільшує приплив крові до певних ділянок тіла. Італійське дослідження показало, що жінки, які випивали більше двох келихів щодня, мали вищий сексуальний потяг, ніж ті, хто утримувався, а дослідження 2012 року показало, що чоловіки, які пили червоне вино, мали вищий рівень тестостерону, що пов'язано з високим сексуальним потягом.


Допомагає при депресії. Дослідження, в якому взяли участь 5505 учасників, показало, що помірне споживання алкоголю тісно пов'язане з меншим ризиком депресії. Ті, хто випивав від двох до семи келихів на тиждень, мали найкращі результати.

7 причин пити вино


Червоне вино користь

Помірне споживання червоного вина пов'язане з різними перевагами для здоров'я завдяки антиоксидантним сполукам, таким як ресвератрол. Ці переваги можуть включати покращення здоров'я серця, зниження ризику деяких видів раку та покращення когнітивних функцій.


Біле вино користь

Хоча біле вино також містить антиоксиданти, його користь для здоров'я може відрізнятися від червоного вина. Деякі дослідження показують, що помірне споживання білого вина може підтримувати здоров'я серця і сприяти довголіттю, хоча необхідні подальші дослідження.


Чи корисно пити вино

Червоне вино може мати користь для здоров'я завдяки своїм антиоксидантним, протизапальним та ліпідорегулюючим властивостям. Домашнє вино, яке люди роблять з подрібненого темного винограду, є багатим джерелом ресвератролу, природного антиоксиданту, що міститься в шкірці винограду. Антиоксиданти зменшують окислювальний стрес в організмі. Окислювальний стрес має чіткий зв'язок з багатьма захворюваннями, включаючи рак і хвороби серця.


Існує багато корисних продуктів, багатих на антиоксиданти, включаючи фрукти, горіхи та овочі. Слід мати на увазі, що виноград і ягоди є кращими джерелами ресвератролу, ніж червоне вино, а через ризики для здоров'я, пов'язані з вживанням алкоголю, отримання антиоксидантів з продуктів харчування, швидше за все, матиме більше переваг для здоров'я, ніж вживання вина. Тим не менш, при виборі алкогольних напоїв червоне вино може бути кращим вибором, ніж біле вино або міцні алкогольні напої. А якщо ви знаєте як правильно пити вино, то проблем із його вживанням у вас не буде.


Виноградне вино користь і шкода

Для багатьох людей келих-другий червоного вина щодня може бути частиною здорового харчування. Однак, незважаючи на можливі переваги для здоров'я, вживання надмірної кількості алкоголю може принести більше шкоди, ніж користі.


Багато переваг, пов'язаних з червоним вином, обумовлені корисними властивостями ресвератролу. Тому вживання винограду та ягід може бути більш корисним для здоров'я варіантом. Проте не варто недооцінювати інші позитивні наслідки регулярного вживання вина.


Вживання червоного вина в помірних кількостях може мати певні переваги для здоров'я, включаючи зміцнення здоров'я серця, кишечника і мозку. Це пов'язано з тим, що воно містить сполуки з антиоксидантною, протизапальною та ліпідопокращувальною дією. Тому є сенс надати перевагу вживанню саме вина, а не інших алкогольних напоїв, якщо ви турбуєтеся про своє здоров’я.


41 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page